> 0.1

Activiteiten van de commissie Kleding en Kapsels van DTNT

Ook zo benieuwd hoe de Deldense bevolking er in de eerste week van april 2015 uit zal zien? De commissie Kleding en Kapsels wordt steeds enthousiaster. Het ene idee roept het andere op. Zoals het er nu uitziet, moet er nog heel wat getekend, geknipt en genaaid worden, maar met zo'n voortvarende commissie kan het niet anders dan dat heel Delden er "geknipt" uitziet.

Lees meer

Workshop bevrijdingsrok

Het afgelopen half jaar is er meerdere momenten geweest waarop er een mogelijkheid was om een workshop te volgen voor het maken van een bevrijdingsrok. Hierop is een leuke belangstelling geweest van in totaal ongeveer 12 vrouwen die druk aan de slag zijn geweest. Met een beetje geluk zien we de resultaten tijdens het defilé op zondag middag 5 april.

Lees meer

Kleding tijdens de bevrijding

Aan het einde van de oorlog maakte men kleding van datgene wat er voorhanden was. In het westen van Nederland was er op dit gebied nog meer schaarste dan in het oosten. Op de foto's is te zien hoe men toentertijd gekleed ging.

Lees meer

De nationale bevrijdingsrok

Saamhorigheid, wederopbouw en vernieuwing van naoorlogs Nederland. Dit waren uitgangspunten voor het maken van een zogenaamde nationale bevrijdingsrok (ook feest- of Oranjerok). De initiatiefneemster vond het minstens zo belangrijk dat de maakster haar oorlogsleed kon verwerken. In verschillende musea zijn nog exemplaren te bewonderen.

Lees meer

Sponsoren: